THE GREATEST GUIDE TO MARKA KüLTüRü EğITIMI

The Greatest Guide To marka kültürü eğitimi

The Greatest Guide To marka kültürü eğitimi

Blog Article

◆ Bir sertifika softwareının sertifika saatinin hesaplanmasında video dersler, e-ders notları, interaktif metin dersleri, bireysel çalışmalar ve sınav süreleri dikkate alınmaktadır.

Etkili bir marka kültürü oluşturmak ilk olarak sizinle başlar. Markanın sahibi veya kurucusu, markanın en büyük temsilcisi olmalıdır. Sadece kelimeler ile değil şirket veya markanızı uygulamalarınızla temsil etmelisiniz. MARKA KÜLTÜRÜNÜZÜ TANIMLAYIN

Markalaşma aynı zamanda bilinme ve tercih edilme esaslarına dayanır. Kaliteli ürünler üreten bir şirketin ürünlerinin kaliteli olduğu sadece şirket tarafından bilindiğinde marka yaratma prosedürü oluşturulmamış demektir.

Esasen marka kimliğiniz, işletmenizin kişiliği ve müşterilerinize vereceğiniz bir sözdür. Bir bütün olarak marka kimliği oluştururken kullanılan bazı araçlar vardır. Bunlar; marka advertı, logo, slogan, markada kullanılan renkler ve grafik stilleri, ambalaj, ses ve ton, bir stil ve bir yazı tipi gibi. Tabi ki bu araçları çoğaltmak mümkündür.

Egemen kültürel değerlerin hepsine karşı gelen grupların yaşam biçimlerine işaret etmektedir. Yaşam biçimleri ve norm açısından içinde yaşanılan kültüre ters düşen tutum ve davranışları içeren bir alt kültürdür

Bu nedenle çalışanlara gerekli eğitimlerin verilmesi ve çalışanların zihninde marka ruhunun Internet bir şekilde yer alması gerekir.

Beşeri faaliyetlerden kaynaklanan iklim değişikliği, dünyanın karşılaştığı en büyük zorluklardan biri olarak tanımlanmaktadır.Sera gazı emisyonu ve giderek büyüyen karbon ayak izinden dolayı gelecek yıllarda daha büyük sorunlar ile karşılaşılması beklenmektedir.İklim değişikliğinin hem insan hem de doğal sistemler üzerinde birçOkay etkisi bulunmaktadır.

Kurumların, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) ile iş süreçlerinin entegrasyonunu sağlamak, sürdürülebilirlik risklerinin farkına varıp, yönetimi konusunda bilgilerini arttırmak ve kurumların sürdürülebilir değer yaratma hedeflerini gerçekleştirebilmeleri amacıyla bilgi birikimini artworkırmaktır.

Bu şekilde hedef belirlendikten sonra üretilen ürünün hangi özelliğinin hedef kitlenin dikkatini çekeceği ya da işine yarayacağı gibi saptamalar belirlenir. Böylece hedeflenen tüketici kitlesiyle ürün ortak bir paydada buluşturulur.

Bu zorlu bir yol ancak sonucunda markanız ve sizin gelişmeniz mucize olmayacaktır. Unutmamalısınız ki, stratejik ve birikimli ilerlerseniz başarılarınız kalıcı olacaktır. Markalaşma ve marka kültürü yolunda herkese bol şanslar.

Örnek olarak Türk Hava Yolları, logosunda bir kuşu temsil eden emblem kullanmaktadır. HİKAYENİZİ ANLATIN

Bu örnekten çıkarılacak ilk sonuç sinema filmlerinin bir marka olabileceği yönündedir. Sinema filmleri, marka olmanın getirdiği bütün şartları karşılar. İkinci sonuç ise başarılı filmler, iyi markalar yaratır. Ve iyi markalar sonrasında ortaya çıkan ürünlerin tanıtımında kullanılabilir.

Başarılı stratejiye sahip markalar temsil ettikleri ürünün önüne geçerek ürün ailesinin kendi isimleriyle anılmasını sağlarlar. Mesela “Selpak” veya “Orkid” bu durum için oldukça başarılı örneklerdir.

Markanızla özdeşleşecek logo, sembol, obje ve hatta maskotlarınızı belirleyin. Değerlerinizi yansıtmanın bir diğer önemli yöntemi ise değerlerinizi marka kültürü eğitimi sembol, obje ve benzeri şeylerle özdeşleştirmektir.

Report this page